Hvorfor skifte filter?

Alt den luft du indånder i dit hus passerer gennem filteret. Når du ser fjernsyn, laver mad eller ligger og sover, så vil du have ren luft i huset. Husker du at skifte filtre, får du netop et rent og sundt indeklima.

Nilan anbefaler at du får skiftet dine filtre hver 3. måned for at sikre et rent indeklima for dig og din familie døgnet rundt. Vi hos Ren-Luft mener dog godt at man i mange tilfælde kan nøjes med filterskift hver 4. måned. Vi har dog åbnet for at man kan skræddersy sit abonnement, så man kan vælge at skifte hver tredje eller fjerde måned.

Hvis ikke filtrene bliver skiftet vil støv og andre partikler ophobe sig. Udover bakterielle problemer og et generelt forringet indeklima, betyder det også en forhøjet el-regning, da ventilationen skal bruge mere energi for at presse luft igennem. Når varmeveksleren støver til får du også en ringere virkning og smider dermed mere varme ud i det fri end nødvendigt. Der er altså rigtig god økonomi og sundhed i at få skiftet filtrene regelmæssigt.

Normalt kan du få firmaet, der servicerer dit ventilationsanlæg, til at skifte dine filtre i forbindelse med service. Prisen ligger typisk på 100-150kr for materialer pr skift. De laver typisk service på dit anlæg med intervaller af 1-3 år. Dette er ikke tilstrækkelig hyppigt at skifte filtre i forhold til at opretholde et sundt og hygiejnisk indeklima.

Hos REN-LUFT modtager du tre-fire gange årligt filtre til udskiftning. Det er super nemt at gøre selv, og det tager kun ca. 5 minutter. Du skal med andre ord ikke holde styr på, hvornår filtrene skal skiftes og sørge for at bestille dem hjem, når det bliver tid. Med et abonnement fra REN-LUFT, skifter du blot hver gang, der ligger nye filtre i din postkasse.

Hvordan skifter man Nilan filter?

Se her hvordan man skifter filter på et Nilan Comfort 300 anlæg. Videoen er lavet af Nilan: